Projektując przestrzeń czekoladziarni, wyszliśmy od źródła, czyli od miejsca gdzie rośnie kakaowiec. Chcieliśmy nawiązać do egzotycznego klimatu, w którym występuje ta roślina. Paletę kolorystyczną zaczerpnęliśmy prosto z natury, od ziarna kakaowca. Intensywne kolory, bujna roślinność, okładziny ścienne oraz meble, nawiązujące kształtem do egzotycznych wnętrz, zabierają nas w daleką podróż do Afryki. Ze względu na formę, na szczególna uwagę zasługuje fotel Shadowy projektu cenionego Tord’a Boontje.
Aranżacja oświetlenia, będąca swoistym rodzajem gry światła i cienia, pozwoliła nam na uzyskanie scen świetlnych nawiązujących do scenografii teatralnej. Lampy, dające punktowe światło, zostały ukierunkowane na stoliki i ladę czekoladziarni, podkreślając miejsca, w których przebywają ludzie.
Zależało nam na ograniczeniu bodźców wzrokowych, tak aby zmysły użytkowników mogły skoncentrować się na walorach smakowych i zapachowych czekolady.